Още по темата

Брандът Nokia започва поредното си завръщане на пазара. Компанията HMD Global, която е новият собственик на името Nokia, представи своя първи мобилен телефон с този бранд.

Това е Nokia 150. Тя не е смартфон и попада в категорията на т.нар. "глупави" мобилни телефони. Всъщност, телефонът не е чак толкова "глупав". Той ще струва около 26 долара и за тези пари предлага прилични възможности.

Канадци създадоха наистина огъващ се телефон

Nokia 150 ще разчита на 2.4-инчов цветен дисплей. Ще има вградена VGA камера (резолюцията е 640х480) с LED светкавица и цели 22 часа живот на батерията при непрекъснати разговори. Операционната система е старата разработка на Nokia Series 30+.

Моделът на смартфона разкрива характера на човека

Мобилният телефон е насочен към развиващите се пазари и потребителите, които нямат чак толкова големи изисквания. Nokia 150 ще разполага още с Bluetooth, micro USB, 3.5mm жак за слушалки, FM радио, MP3 плейър и дори слот за microSD карти с капацитет до 32GB. Ще се предлага и във версия с две SIM карти. Компанията планира да започне продажбите на устройството още през първото тримесечие на следващата година. Тогава тя ще има и юридическото право, тъй като до 31-ви декември правата все още се държат от Microsoft.

HMD Global допълва, че това е само началото. Компанията планира голяма нова серия от мобилни телефони с бранда Nokia. Това включва и изцяло нова гама смартфони, като първите модели ще бъдат представени още следващата година.