Nintendo се завръща на пазара на гейминг конзоли с нов модел. Това е Nintendo Switch, който може да работи в няколко различни режима, включително и като таблет.

Конзолата ще струва 300 долара и ще започне да се продава от 3-ти март т.г. Switch е разработена така, че да може да се използва както като класическа конзола и да се свърже с телевизор, така и в движение като самостоятелно мобилно устройство.

Nintendo се завръща с нова конзола за видеоигри

Switch ще има няколко режима на работа. Мобилният може да бъде като класически таблет. Към него ще може да се прикрепят два малки контролера с бутони. Същите могат да се използват и отделно от таблета. Контролерите могат да се обединят като един, но може и да се разделят на два за двама души, които да играят едновременно.

Освен това конзолата ще може да се свърже с телевизор чрез специална докинг станция. Тя ще зарежда устройството докато с него се играе на компютъра. Контролерите, които се казват Joy-Con, имат и сензори за движение, подобно на тези за Wii. Имат и симулация на допир до различни материи чрез вибрация.

Що е то покемон и има ли почва у нас...

Nintendo обяви още, че конзолата ще бъде отключена за целия свят. Няма да има ограничения като предишни версии и човек ще може да пътува навсякъде с нея и да купува и качва игри. Според Nintendo в режим на таблет Switch ще има около 2 до 6 часа работа на батерия в зависимост от това колко сложна е играта. Ще има и онлайн мрежа за мултиплейър игри, но тя ще е платена.

@NintendoAmerica disappointed with yet another gimmick, when it's not a huge step above the Wii U, that I already have. And it's pricey...

— Jon Williamson (@Jon_Williamson_) January 13, 2017

Самите игри ще са комбинация между класическите видео игри и мобилните. Те ще се предлагат само за Switch, като с появата на конзолата ще има около 20-тина игри. Разбира се, техният брой след това ще се увеличава.