Още по темата

Има един факт от биографиите на повечето основатели на успешни компании, които е общ между тях - често те не завършват университет, защото го напускат, за да се отдадат на компанията си. Основателят на Facebook Марк Зукърбърг също попада в тази категория и е бивш неуспял възпитаник на Харвард

Но има и друг общ момент - често университетите им дават почетни дипломи за успехите си. Именно с такава ще се сдобие и Марк Зукърбърг малко по-късно тази година, съобщава онлайн изданието BusinessInsider. Зукърбърг ще изнесе реч пред завършващия тази година випуск, който ще е 366-ти.

Facebook променя мисията си, защото старата не работи

Бил Гейтс със смразяващо предупреждение за света

"В наши дни малко изобретения могат да се конкурират с огромния ефект на Facebook върху хората по света и дадената им възможност да комуникират помежду си. Освен това малко хора могат да се конкурират с Марк Зукърбърг в неговия устрем да промени света чрез иновативни технологии, както и неговото желание да развие науката, образованието и филантропията", коментира президентът на Харвард Дрю Фауст.

Човекът, променил интернет в три минути и половина

Основателят на Microsoft Бил Гейтс има същата история с Харвард. Той също напуска университета, за да се посвети на Microsoft, като в последствие получи почетна диплома от университета. И двамата проявяват типичното си чувство за хумор във видео, в което Зукърбърг пита Гейтс за съвети какво да каже по време на речта си, в което Гейтс казва на Зукърбърг, че "просто ти дават диплома и можеш да си я сложиш в биографията и изглежда чудесно".