За разлика от първото издание, което представи за пръв път в България методологиите и компаниите, които ползват Systematic Inventive Thinking, Design Thinking, Lean и Lean Startup, като доказани протоколи за креативно решаване на проблеми, през 2016 гoдина, форумът ще търси истинското лице на иновациите, като резултат от грешки, проблеми, усилия и човешка необходимост, а не като лъскави, гланцирани и скъпи думи, и продукти.

Историите, които нашите международни гости  ще представят тази година, са истории за дългия път до иновациите през провалите и начините да се учим от тях.

Най-кратките истории на иновациите: от провал до успех, от нула до греой, от нула до първия милион, създадени с креативната и приятелска подкрепа на криейтив агенция Нитрам.

http://innovationexplorer.bg/

Конференцията събира за втори път в България, водещите глобални иноватори, като Disney и Pixar Animation Studios, Google, McCann, Intel, Flipps, StudySmart и др., които ще представят тенденциите в ключовите категории на иновациите:

 Креативност
 Disruptive Innovation
 Open Innovation
 Развитие на нови продукти и услуги
 Социални иновации.

Лектори отново ще бъдат доказани имена в бранша, които за пръв път гостуват, като архитект-иноватори в България:

Юрген Бенинг от Интел, As. General Council Intel (USA), Ким Уайли от Гугъл, Head of Customer Change and Transformation, Google for Work
Нир Рефуа от МакКан Ериксон, Chief Innovation Оfficer McCann Europe (Israel), Филип Флоетото от Дисни, Senior Software Engineer (USA), Константин (Дино) Кирицис от СтъдиСмарт, Founder of Study Smart (Greece) и др.

И тъй като за нас приемствеността и традициите са в основата на културата на иновации, сме поканили двама от миналогодишните лектори и тази година, като гости, така че Феликс Вон Хелд (IICM) и Антони Христов (Pixar) отново ще бъдат с нас, за да осигурят плавен преход към темите на 2016 година.

Следобед, регистрираните участници ще могат да участват в три работилници за креативност и иновативност, които и тази година сме поверили на най-добрите от най-добрите - SAP Design Thinking Coaches Community, IICM и Pixar Animation Studios:

14:00 - 16:00 hall 2 Design Thinking - Designing the perfect mobile app, SAP Design Thinking Coaches Community (Monika Kovachka, Stanimir Dochev)

14:00 - 16:00 hall 3 Product Innovation. What`s next? - IICM (Felix Von Held, Matias Kessler, Suzane Muler)

14:00 - 15:00 hall 4 Creativity process - Pixar Animation Studios Senior Design Team (Anthony Christov, Steve Purcell, Philip Floetotto)