Още по темата

Не издържатe на недоспиване. Скоро ще имате решение.

Този месец завърши кампанията за crowdfunding (набиране на финансиране на проект, обикновено от много хора, които подкрепят идеята) на едно от най-иновативните устройства, което вече се предлага на пазара.

NeuroОn e „умна маска “, която използва редица сензори и електроди, за да ви помогне да оцелеете с между два и шест часа сън през нощта.

Концепцията се базира на полифазния сън или по-специфично – двуфазния.

Двуфазния сънен режим се използва от огромен брой животни, а и от много хора, живеещи в карибския басейн и южна Америка. Представлява 5-6 (или по-малко) часа сън на нощ и една 60 до 90-минутна дрямка през деня.

Този режим е широко използван и от студенти и ученици, както и заети хора, на които се налага да стават рано сутрин.

Маската ще се свързва със смартфона на потребителя и ще изпраща данните през Bluetooth 4. Като мярка за сигурност, това ще се случва след като потребителят е буден и не носи NeuroOn. С получените данни, устройството ще създава ваш личен, максимално оптимизиран график на съня, който ще ви помогне да освободите възможно най-много време за всички задължения през деня.

За жалост, устройството може да се сработи само с последните модели iPhonе, а Android потребителите ще трябва да притежават Samsung Galaxy 4,5 или 6 с Bluetooth 4 чип.

Създателите на NeuroOn не препоръчват да поемате прекалено отговорни дейности (управляване на тежки машини, продължително шофиране) преди да видите как новият ви начин на почивка ще се отрази на тялото ви.

Доставките на „умната“ маска ще започнат след около два месеца, а цената ще е около 300 долара.