"Враца Софтуер" с помощта на много доброволци организира първия хакатон в Северозападна България, който е и част от инициативата Code.Tech.

3-дневното събитие ще се състои в IT центъра във Враца в периода 15-17 април. Компаниите-партньори на събитието ще се представят в петък вечер, работата на отборите ще тече в почивните дни, а победителите ще бъдат отличени в неделя.

В HackVratsa може да участват всички ученици, студенти и работещи, които искат да подобрят живота и средата във Враца, чрез технологии.

Целта на инициативата е да събере на едно място програмисти, дизайнери и предприемачи, които заедно да формулират концепция за софтуерен продукт и да стартират работа по неговото разработване.

Регистрацията за хакатона вече е отворена и можете да я направите тук.

Официални спонсори на HackVratsa са софтуерните компании Komfo, VMware, Questers, Programista и Ecommera, както и община Враца.

Награди ще осигурят още и ICN, MentorMate, Musala Soft, Уча.се, а организационни партньори са Inveitix, JA България, Startup Factory и BGO Software.

Участниците се групират в отбори от 2 до 5 души и могат да работят в една от 4-те категории:

Уеб сайт и уеб приложение

Мобилно приложение

Десктоп приложение

Embedded системи (хардуер)

Няма ограничение за използваните технологии, библиотеки, платформи и програмни езици.

Необходимо е екипите да предадат прототип на своя продукт, който да има поне една работеща функционалност или ясна концепция за приложение с частично написан изходен код.

В неделя от 16.00ч – участниците ще направят демонстрация на своите приложения пред жури, което ще определи най-добре представилите се.