Още по темата

Новосъздадена калифорнийска компания се е амбицирала да сложи край на пилеенето на храна, благодарение на ново мобилно приложение, което свързва фирмите, разполагащи с излишна храна, с благотворителни организации, предаде Франс прес.

"Искаме да станем "Юбер" на събирането на храна",

обясни основателката на фирмата Комал Ахмад, опитвайки се да убеди журито на конкурс за стартъп проекти, организиран в Сан Франциско от френски инвеститори от 33 компании.

Подобно на "Юбер", който се превърна в един от най-печелившите новопрохождащи бизнес проекти, благодарение на приложение, с което човек може да наеме кола с шофьор през смартфона си, вместо да търси такси, "Фийдинг форуърд" разчита на мобилна и онлайн платформа.

Компанията, която има излишък на храна – например, ресторант или кетъринг фирма  използва платформата, за да поръча кола, която събира ненужната храна и я доставя директно на хранителна банка или на център за бездомници.

Ахмад казва, че един от всеки шест американци е недохранен, а същевременно 40% от произведената в САЩ храна се изхвърля.

Платформата е помогнала досега да бъдат нахранени над 600 000 души в района на залива на Сан Франциско.