Още по темата

Джуниър Ачийвмънт България ще открие споделено пространство за работа, обучение и менторство за млади предприемачи и техните стартиращи компании в София тех парк. Още две седмици продължава кампанията на JA България в платформата за колективни дарения Indiegogohttp://bit.ly/StartupHambarIndiegogo.

JA Startup Hambar цели да отговори на нуждите на изучаващите програма „Учебна компания" на JA България ученици и студентите от “JA Startup Program“, да събуди техния предприемачески дух и да насърчи личното им развитие.

Средата ще мотивира младежите да развият способността си да мислят творчески, в същото време ще ги стимулира да поемат лична инициатива да разширяват полето на познанията си.

В споделеното пространство младите предприемачи на възраст между 14 и 26 г. ще учат, трупат практически опит и ще правят първи стъпки в превръщането на идеите си в реалност.

По време на събитието инициаторите на “JA StartUp Hambar” в София тех парк разказаха как с проекта планират да добавят стойност към предприемаческата екосистема в България и защо сега, повече от всякога, е правилният момент да бъдат обединени усилията в постигането на тази значима кауза.

За чудесната атмосфера за забавление и ползо-творение допринесоха членове на алумни клуба на JA България, DJ Роско, музикалната група Rudi, Duli, Muden & Kukusheff и компанията Кока-Кола ХБК.

По време на партито се проведе търг с продукти, създадени от учебни компании на Джуниър Ачийвмънт – екипи от млади хора, които в рамките на една учебна година се научават на практика как да реализират собствена бизнес идея.

Поздравления към екипа на JA и инициативата отправиха Елица Панайотова, изпълнителен директор на София Тех Парк (TIN) и Анна-Мари Виламовска, секретар на президента на републиката по здравеопазване и иновации.

„JA Startup Hambar” е мечта в развитие. Знаем, че измежду няколкото споделени работни пространства и пре-акселератори в София нито един не предоставя фокусиран достъп за младежи на училищна възраст. Също така знаем, че много ученици и студенти нямат възможност да се включат в нашите програми в рамките на своето учебно заведение, въпреки своето желание, защото тяхната образователна институция не прилага програмите ни. Всички те имат нужда от място, където могат да създават идеи заедно със своите съекипници (и с други екипи), където ще имат достъп до ментори, знания и съвети. Стартъп хамбарът на Джуниър Ачийвмънт ще отговори именно на тези нужди”, каза Милена Стойчева, изпълнителен директор на организацията.

Още за мисията, визията, целите на инициативата на Джуниър Ачийвмънт България “JA Startup Hambar”, можете да прочетете на сайта на организацията.