Още по темата

Един от най-големите производители на дисплеи за лаптопи и мобилни устройства – LG Display, представи официално новата си разработка. 

Тя е LCD с технология Advanced-In-Cell-Touch (AIT), която позволява създаване на съществено по-тънки и по-леки екрани за устройствата, пише Smartnews.bg.

Те са с FULL HD резолюция и имат възможността за поставяне на In-Cell технология, която се предлага само от LG. Тя на практика вгражда сензорни слоеве в самия панел, което прави цялостната конструкция много по-лека и тънка. 

Процентово намаление на дебелината е около 25%, докато при тежестта то е около 35% в сравнение със средностатистическия екран на лаптоп. 

Дисплеите ще бъдат и по-четливи при пряка слънчева светлина.

Новият вид панел е подобен на този, използван в G4, но вече в размери, които са пригодени за лаптопи. LG Display предлага няколко размера, които ще позволят използването на екраните в различни класове потребителски продукти. 

Към моделите ще има и модификации, позволяващи употребата на стилуси. Много е вероятно да видим някои от тях и с поддръжка на USB-C портове.

Вижте още за технологии в Smartnews.bg

Обичате ли интересните видеа? А обичате ли да печелите награди? Ако отговорите на двата въпроса са "Да", то играта на Vbox7.com е точно за Вас! Научете за страхотните награди и как да ги спечелите тук.