Илон Мъск обяви, че следващата седмица компанията Tesla MOtors ще представи нов продукт. Според Мъск той ще е "неочакван от повечето хора". Дебютът на новия продукт ще бъде на 17-ти октомври, като на 28-ми компанията има и друго събитие, на което ще представи система за изграждане на покриви от соларни панели.

Мъск не дава никакви подробности какъв ще е неочакваният продукт. Според блога TechCrunch може да става дума за новата версия на системата за автономни автомобили Autopilot. Тя ще има подобрен харудер и ще може да разпознава някои пътни знаци и фазите на светофарите. Освен това ще може да управлява автомобила и по обикновени пътища, а не само по магистрали, както в момента. Това обаче не изглежда като нещо неочаквано, освен ако няма още повече възможности, които компанията е успяла да запази в тайна.

Друга потенциална новост е обявяването на системите Powerwall и Powerpack. Чрез тях Tesla ще предлага система за създаване и съхранение на енергия в домашни условия. Преди няколко седмици Мъск обяви, че тези решения ще са готови към края на годината. Той има големи очаквания от платформата и смята, че тя ще се хареса на много домакинства.

Трети вариант е Tesla да представи нов автомобил. Model Y се очаква в края на 2017 г., което означава, че представяне сега би било малко рано, освен ако компанията не е изпреварила сроковете. Model Y трябва да бъде компактен SUV, изграден на платформата на Model 3, като дори може да има и версия на пикап, съобщава изданието BusinessInsider.

Сред непотвърдените слухове са и други по-малки продукти, които Tesla може да представи. Например система за автоматично включване на колата към ел. мрежата, за зареждане докато е паркирана в гаража.