Още по темата

Ще стане ли Марк Зукърбърг следващият президент на САЩ? Упорити слухове през последните дни твърдят, че основателят на Facebook мисли да се кандидатира за следващия мандат и да наследи Доналд Тръмп на поста. Самият Зукърбърг обаче отхвърли тези твърдения в интервю за изданието Buzz Feed.

"Не. Концентриран съм върху това да изградя нашето общество във Facebook и да работя за фондацията Chan Zuckerberg Initiative", коментира Зукърбърг на въпроса дали планира да се кандидатира за президент на САЩ.

Зукърбърг: Истинска виртуална реалност най-рано след 5 години

Всъщност, самият Зукърбърг провокира слуховете с действията си. Наскоро той поиска акциите на Facebook да бъдат преквалифицирани, за да му позволят да работи на правителствен пост без да губи мажоритарния си дял и глас в компанията. След това той започна и посещение на отделните щати на САЩ, като новогодишното му обещание е през 2017 г. да посети всички щати поне веднъж и да говори с хората за техните проблеми.

Зукърбърг отрече Facebook да е повлияла на изборите в САЩ

Марк Зукърбърг влиза в съда заради крадени технологии

Според Зукърбърг обаче това не означава политическа кариера. Вместо това той иска да отдели повече време за благотворителни инициативи. Според източник на Buzz Feed е възможно Зукърбърг да започне да играе по-силна роля в политическите дебати и да повдига въпросите да по-голямо равенство и решаване на големи обществени проблеми. Преструктурирането на акциите е само средство да направи това участие по-лесно.