Още по темата

В началото на 2016 година се очаква на пазара да се появи новият смартфон на HTC - One M10, определян от мнозина като "поршето на смартфоните". Въпросът е защо ни е такъв телефон и откъде-накъде ще го наричат така?

Заигравката с популярната марка не е случайна. Може би не е достатъчно в ръката си да имаш скъпоструващ телефон, сгряващ е фактът, че някой го определя като „Порше”. И докато в реалността с този автомобил могат да се похвалят малцина, то при телефоните шансът е много по-голям.

Дали HTC One M10 няма да бъде поредното устройство,

което ще „изкрещи” на потребителя, че изискванията му са преко силите на производителите? Да огледаме част от вълшебните думи, които ентусиастите изричат в очакване на новия смартфон. Молитвената стойка е особено поразителна.

Разочаровани от представянето на HTC One M9, смартфон, при който компанията прави крачка назад по отношение на батерията, потребителите очакват по-добра автономна работа. И конкретно – става дума за желанието за комфортна работа с телефона в продължение на два дни. (Че кой съвременен телефон издържа толкова време при активна работа с него? Определено на „Поршето” се възлагат големи надежди.)

Второ, възмутени от качеството на снимките с HTC в сравнение със Samsung Galaxy J5 и LG Spirit_4g, почитателите на марката няма да мирясат, ако HTC One M10 не получи съществено подобрение на камерата. Например, увеличение на пикселите, съхраняване на технологията UltraPixel и каквото още се наложи с цел преборване на конкуренцията.

Сигурно все още се чудите от къде дойде това „Порше”. Идва от безспорния стремеж за красив и уникален телефон, на който другите марки на могат да стъпят и на малкото пръстче. С други думи, свръхяко пръстче, погледнато откъм перспективата на дизайна.

Безспорно, HTC е компания, която предлага на пазара страховито добри дизайнерски решения,

но има един проблем. Един, но голям. Феновете са възразтревожени от факта, че е напълно възможно кладенецът, от който HTC черпи вдъхновение, да е пресъхнал.

Sony и Alcatel сложиха картите на масата

Четвърто, болезнените усещания у последователите на тайванската компания са налице и поради факта, че все още HTC не използва технологията с пръстовите отпечатъци. Голяма болка. Затова погледите към HTC One M10 са съпроводени с вълнение по този въпрос.

Като се има предвид заинтересоваността на компанията от технологията в последно време, напълно възможно е надеждите да бъдат изпълнени. Остава въпросът за качеството и ефективността.

Следващото желание-пожелание – резолюцията на екрана да бъде съобразена с възможностите на телефона откъм енергийна гледна точка.

Шесто, защита срещу влага и прах. Съвременният потребител става все по-взискателен, когато става дума за удобни условия за употреба на телефона. Вече не е достатъчно да можеш да го използваш, докато удовлетворяваш нуждите си в тоалетната. Един смартфон е призван да може да оцелява и във ваната (не само заради капките и локвите, а заради потенциалната възможност да се гмурне веднъж-дваж).

И като сме се разприказвали за начин на преживяване на случващото се в живота ни, да поговорим за меломаните. Една от молитвите на последователите на HTC се изразява в подобряване на високоговорителите.

Най-добрите смартфони през септември тази година

Да, HTC One M9 предлага на пазара едно от най-добрите решения, когато става дума за звук, но винаги може нагоре и пак нагоре. По-силен звук, по-богат звук, по-точно звучене.

До 2016 година остават няколко седмици или още по-малко месеца. Сигурни сме, че сред списъка с желания ще изникнат още. В това време се носят слухове, че „Поршето на смартфоните" ще притежава убийствени характеристики. Очакват се съществени подобрения на камерата, дисплея, USB връзката и много други.

Ще поживеем. Ще видим.