Още по темата

„Майкрософт“ пусна Windows 10 на 29 юли, а ден по-късно компанията обяви, че новата версия на операционната система ѝ вече е инсталирана на 14 млн. устройства.

Директорът на отдела по маркетинг написа, че предстоят много ъпгрейди, преди всички с резервация да получат копие на Windows 10. Тези, които са го направили по-рано, ще бъдат с предимство, припомня Владислава Колчева във Smartnews.bg.

Windows 10 е първият голям ъпгрейд с редица дългоочаквани подобрения, който ще бъде безплатен за повечето потребители, така че не е изненадващо, че толкова голяма част от тях вече са инсталирали софтуера.

През април Тери Майерсън заяви, че „Майкрософт“ иска да види Windows 10 на 1 млрд. устройства в рамките на следващите две или три години след пускането ѝ. 

Компанията вярва, че ще постигне тази цел с безплатните ъпдейти, с продажбата на нови машини и планове за бизнес потребители. 

За сравнение, трябваха близо 15 месеца за продажбата на 200 млн. лиценза за Windows 8, но очакванията за Windows 10 са много по-големи.

Вижте още за технологии в Smartnews.bg.