Още по темата

Платформата за кратки съобщения "Туитър" разработва нов формат, който ще позволи на потребителите да публикуват съобщения с дължина до 10 000 знака спрямо сегашния максимум от 140 знака.

Това съобщи първи технологичният сайт Recode.

Няколко часа след публикуването и подемането на новината от световните медии, главният изпълнителен директор и съосновател на платформата Джак Дорси също намекна за предстоящата промяна в собствен туит.

Дорси пусна скрийншот на текст от 1325 знака.

В него той намеква, че компанията не е завинаги обвързана с лимита от 140 знака, който бе зададен с първата версия на услугата, базираща се на кратките съобщения есемес.

Дорси все пак подчертава, че много обича тази краткост, с която е свикнал и която насърчава креативността на потребителите и способността им да общуват стегнато и забързано.

По думите му компанията е прекарала дълго време в наблюдения и анализи на потребителското поведение и е забелязала, че хората често пускат скрийншотове на по-дълги текстове.

Ами ако тези текстове наистина бяха текст, който може да се търси, подчертава, редактира, намеква той.

Все пак Джак Дорси заключава, че "повечето туитове" ще останат кратки, но компанията няма да се "посвени" да въведе промени в основния си продукт.

Според специализирания сайт Recode промяната може да бъде въведена към края на първото тримесечие на 2016 g., но точната дата все още не е определена.