Още по темата

Днес „Епъл” (Apple) ще представи поредното попълнение в смартфон линията си – iPhone SE.

Това не е iPhone 7, който трябва да се появи в края на септември, а комбинация между размера на iPhone 5 и характеристиките на iPhone 6s. Очаква се междинният модел да е с по-ниска цена от апаратите в основната линия.

Събитието, на което технологичният гигант ще представи новия апарат, заедно с нов модел на таблетите iPad, започва в 19 часа българско време.

През 2014г. „Епъл” значително увеличиха големината на дисплея, а оттам и на целия iPhone.

Апаратите iPhone 6 и 6s имаха съответно 4,7 и 5,5 инчови екрани. За сравнение, iPhone SE ще се върне към размера на iPhone 5, който има 4-инчов дисплей и бутон за включване в горната част на панела, вместо отстрани.

Видът на новият апарат ще е много близък до този на iPhone 5s, но той ще се предлага в новите разцветки, въведени с iPhone 6S, включващи популярното „розово златно”.

Най-вероятно iPhone SE ще има 12-мегапикселовата камера на iPhone 6S, както и ще позволява  запис на видео с 4К резолюция. Най-вероятно обаче ще отсъства технологията 3D Touch. Но пък процесорът А9 ще го направи по-бърз.

Що се отнася до паметта ще бъде изненада ако от „Епъл” изневерят на схемата, при която смартфоните им започват от 16-гигабайтов вариант.

Най-вероятно апаратите ще са достъпни за предварителна поръчка по интернет този петък, а същинската продажба ще започне следващата седмица. Поради нетолкова бляскавия характер на „SE” модела, възможно е той тихомълком да бъде пуснат за продажба още тази седмица.

Вижте още за „Епъл”:

„Епъл” планира да произведе собствен електромобил до 2019 г.

„Даймлер“ заговори за партньорство с „Епъл“ и „Гугъл“

В Епъл имат нова технология за защита на екрана