Още по темата

Проблемите за Samsung с новия смартфон Galaxy Note 7 продължават. Продажбите на телефона са спрени, а компанията подготвя подмяната на всички бройки заради дефект в батериите им, който води до тяхното прегряване и дори експлодиране. Samsung многократно призова притежателите на телефона да не го използват, но не всички изпълняват съвета и има нови случаи на инциденти.

Затова компанията съобщи в южнокорейския вестник "Сеул Шинмун", че ще ограничи зареждането на телефона. В рамките на следващите няколко дни до телефоните ще бъде изпратен нов софутер, който да ограничи зареждането на батерията до 60%. "Това е мярка, която поставя безопасността на потребителите на първо място, но се извиняваме за причиненото неудобство", пише Samsung във вестника.

Самсунг изтегля милиони смартфони заради експлодиращи батерии

Samsung е започнала преговори и с телекоми, които разпространяваха Note 7, също да изпратят софтуерното обновление до телефоните в мрежите им. Решението е временно и цели да намали риска за потребителите, които не се съобразяват с призивите на компанията и продължават да използват телефона. По данни на компанията са продадени 2.5 млн. бройки от устройството, като има "дузини" инциденти с експлодирали или самозапалили се батерии. Само в САЩ се смеята, че са над 70.

Причината е дефект в производството на батериите. Той вече е отстранен, но първите бройки от телефона, които ще използват сигурни батерии, ще са готови едва на 19-ти септември. Властите в САЩ и Канада също обмислят да поискат от Samsung да изтегли смартфона, макар че компанията вече започна тази процедура сама. Авиокомпании пък не позволяват на потребителите да включват Note 7 на борда на техните самолети.