Камерите на съвременните смартфони станаха наистина мощни и дори конкурентоспособни на някои фотоапарати от по-ниския клас. Единственият им недостатък е, че не могат да виждат в тъмното. 

Това вече е решено чрез приставката Flir One, която позволява всеки смартфон да се превърне в инфрачервена камера... и още нещо, пише Мартин Белтов в Smartnews.bg

Flir е компания, която има сериозни традиции в областта на проектиране на инфрачервени камери. Приставката е ново поколение и на практика се състои от две камери – една инфрачервена и една, която вижда в стандартния спектър, но е с ниска резолюция. 

Приложението от разработчиците използва данните от стандартната камера в приставката, за да определи ъглите на видимите обекти, които да разположи върху данните от инфрачервената камера. 

Източник: Smartnews.bg

На практика Flir One по този начин се превръща и в термална камера, която може да се използва за измерване на околната температура.

Приложението за смартфони към приставката позволява да се използват и различни режими на работа – фото, видео, както и настройка на таймер. 

Flir One със сигурност ще бъде много полезен не само за специалистите, които използват подобни техники в работата си, но и при различни строителни дейности. 

Компанията разработва и специална среда за работа, която да позволи на други разработчици и програмисти да пригодят Flir One за собствена употреба по различни проекти.

Устройството има батерия с капацитет от 350mAh, която осигурява автономна работа от един час. 

Flir One вече се предлага за iOS устройства, а моделът за Android ще е наличен от юли.

Вижте още за технологии в Smartnews.bg.

Обичате ли интересните видеа? А обичате ли да печелите награди? Ако отговорите на двата въпроса са "Да", то играта на Vbox7.com е точно за Вас! Научете за страхотните награди и как да ги спечелите тук.