„Мили Дядо Коледа,

Започвам писмото си в началото на ноември, за да имаш време да ми изпълниш желанията. Аз, от своя страна, може да не съм слушал през изминалите дни от януари до днес, но обещавам да слушам до края на годината. Смятам, че тази сделка е изгодна за трите страни – ти, аз, мама и татко.

Тази година искам смарт часовник, както и още 1001+ неща, които можеш да прочетеш в списъка за мама. Дадох ѝ го преди една седмица, а тя го прочете и каза, че иска да я погребем с него. Веднага разбрах, че нямам шанс да получа всичко от списъка. Мама скоро няма намерение да умира, а щом иска списъкът да е с нея в последния ѝ ден, значи може да не намеря и нищо от него под елхата.

Оставям избора на смарт часовник на теб. Няма да влизам в излишни подробности за цена и марка… Знаеш, че съм пич! А пичовете носят най-доброто.

Искрено твой,

Спас

(защото ще спася света)”

Кой обаче е най-добрият смарт часовник? Труден въпрос дори за легенда със свръхестествени възможности и знания като Дядо Коледа.

От дълго време се смята, че смарт часовниците ще са следващият хит сред потребителите, но има нещо, което сякаш е вкарало прът в колелата на прогреса, и този резултат така и не става видим. Дали това не е цената?

Или пък се дължи на неразбиране на широкия спектър от функции, които смарт часовниците предлагат, както и достойнствата им пред смартфоните?

Решихме да ви посочим защо си струва да харесате този тип устройства. Те не са глезотия, особено когато ги купувате, защото наистина имате нужда от тях. Напротив, може да улеснят съществено ежедневието ви.

Добрата новина при съвременните смарт часовници е, че изпълняват ролята както на часовник, така и на фитнес тракер - педометър, изчисляват изгорени калории, измерват пулса, правят мониторинг на физическата активност и др. В този смисъл, ако планирате покупка на фитнес гривна, можете да хвърлите око и на офертите за смарт часовници.

Всички умни часовници се свързват със смартфон чрез Bluetooth и ви уведомяват своевременно за обновления: текстови съобщения, електронна поща, социални мрежи, календар и т.н.

Необикновено красивият смарт часовник Samsung Gear S R750

С часовника можете да управлявате музикалния плейър на смартфона. Ако изберете модел с повече памет, можете да заредите такъв в самия часовник и да слушате с помощта на Bluetooth -слушалки – идеално решение за трениращите, които обичат да слушат музика в залата.

Кои са най-популярните марки смарт часовници в момента в Sravni.bg?

Също така можете да отговаряте на повиквания или да ги отклонявате. А и да отговаряте на съобщения с помощта на стандартни отговори или с гласово съобщение тъй като отсъства клавиатура.

Смарт часовниците са отлични навигатори. Освен това с тях можете да пускате приложения и да търсите информация.

Фитнес гривна за всеки ден

Съвременните смарт часовници са защитени срещу падане, влага и прах. Достатъчно е да погледнете в техническите характеристики и ще установите по какъв стандарт е направено устройството. Обикновено умните часовници са защитени по стандарт IP67 или IP68, това означава, че можете да плувате с тях, но не и да се гмуркате в дълбочина.

Едни от най-издръжливите смарт часовници са тези на Pebble. Те изискват зареждане през 4-5 дни. Най-масов е случаят на други модели, които ще се наложи да заредите няколко пъти през седмицата. Както виждате има разлика със смартфоните, чиито потребители понякога ги зареждат по два пъти на ден.

Посочихме ви някои от най-базовите умения на смарт часовниците, които си струва да знаете. Най-удивителното идва, когато изберете определен модел. В него ще забележите, че разработчиците са вложили разнообразие от функции и привлекателни приложения, които правят часовника повече от практичен. Колкото до дизайна им, има за всекиго по нещо, а с помощта на сменяемите каишки можете да съчетаете устройството със стила си и ежедневните задачи.