Още по темата

Galaxy Note 5 е последното топ предложение на „Самсунг“, но вчера стана ясно, че устройството лесно може да бъде повредено след грешно поставяне на стилуса в него.

Причината за това е, че фаблетът дойде с нов пружинен модул, който помага на потребителите по-лесно да вадят писалката, но се оказа, че в него S Pen може да бъде поставен и наобратно, което е много вероятно да доведе до повредата му и декаривиране на функцията за засичане кога писалката е във и извън Note 5, пише Smartnews.bg.

„Самсунг“ излезе с официален отговор по въпроса, който вероятно няма да се хареса на всички:

„Препоръчваме на потребителите на Galaxy Note 5 да следват инструкциите в ръководството за употреба, за да са сигурни, че няма да изпитат такъв неочакван сценарий, причинен от поставянето на S Pen наобратно“.

Източник: Smartnews.bg

Това означава, че не трябва да очаквате някакви действия от страна на „Самсунг“, ако без да искате вкарате S Pen по грешен начин и блокирате част от функциите на устройството. 

Компанията вероятно е била наясно с проблема и поради тази причина го е включила в ръководството на Note 5, където изрично пише, че подобно действие може да повреди както писалката, така и телефона.

Вижте още за технлогии от Smartnews.bg.