Още по темата

Проблемите на смартфона Galaxy Note 7 на Samsung продължават да стават все по-сериозни. Компанията публикува официално съобщение, в което съветва всички притежатели на модела да го изключат и да не го използват повече.

Причината отново са опасения от самозапалване на телефона. Този дефект се прояви още в началото на септември, като Samsung започна изтегляне на продадените бройки. В края на месеца обяви, че проблемът е решен и вече са произведени нови бройки на телефона, с които няма риск. Компанията започна и подмяна на всички дефектни Note 7.

Samsung ограничава зареждането на Note 7, за да не експлодира

През миналата седмица обаче се появиха поне 5 случая само в САЩ на нови Note 7, които също са се самозапалили. Първоначално Samsung обяви, че става дума за изолирани инциденти и ще провери случаите. Вчера някои телекоми в САЩ спряха продажбите на телефона, а The Wall Street Journal обяви, че компанията е спряла и неговото производство.

Сега в своя сайт Samsung официално обявява, че ще призове всички свои партньори по света да спрат продажбите на Note 7. Освен това трябва да се преустановят и замените на дефектни Note 7 с нови. Компанията препоръчва на притежателите на телефона, независимо дали е "нов" или "оригинален" да го изключат и да не го използват докато не приключат всички проверки и няма официално решение на проблема.

Samsung допълва, че ще съдейства на съответните институции в техните проверки. Вчера американската Комисия за защита на потребителите обяви, че ще започне ново разследване заради поредните случаи на самозапалване на телефона.

At this point, I think @SamsungMobile should just brick all #Note7 devices in existence. This is a serious public safety issue.

— Justin Seeley (@justinseeley) October 11, 2016