Още по темата

„Самсунг“ обяви новия фаблет Note 5, а с него дебютира и Galaxy S6 еdge+. В сравнение със своя по-малък брат, той предлага по-голям 5,7-инчов дисплей и по-голяма 3000mAh батерия. 

Смартфонът идва със същия 8-ядрен процесор Exynos 7420, както и 4GB RAM, които са налични и при Note 5. Потребителите ще могат да избират между 32/64/128GB вградена памет, пише Smartnews.bg .

Разбира се, Galaxy S6 edge+ e с извит от двете страни дисплей, като тази част ще се използва за пряк достъп до различни екрани, както и до основните ви контакти и приложения. 

С „Apps edge“ собствениците на телефона ще имат възможността да влязат в любимите си приложения, а с „People edge“ те ще могат бързо да намерят любимите си контакти, да изпращат съобщения или директно да наберат номер.

Както Note 5, така и Galaxy S6 edge+ предлага и full HD Live Broadcast, с което потребителите да стриймват видео директно от телефона към друг човек, група от контакти или дори YouTube Live.

Galaxy S6 edge+ също така идва и с Ultra High Quality Audio (UHQA), а и поддържа SideSync 4.0 за по-лесно свързване с устройствата. Основната камера е 16-мегапикселова с оптична стабилизация на изображението, добавени и са нови филтри. Големината му е 154,4 x 75,8 x 6,9 мм.

Galaxy S6 edge+ ще е наличен в САЩ от 21 август. Отключеният модел с 32GB ще струва около 800 долара, или 800 евро в Европа. 

Източник: Samsung/Smartnews.bg

Що се отнася до Galaxy Note 5, по отношение на дизайна той е комбинация между тазгодишния флагман Galaxy S6 (отново са използвани метал и стъкло) и миналогодишния Note 4. Разбира се, новият външен вид има своята цена и това е премахването на сменяемата батерия, microSD картата, като също така устройството не е водоустойчиво.

Основната камера на хай-енд фаблета е 16-мегапикселова с оптична стабилизация на изображението, има и 5-мегапикселова предна. Наличен е и познатият S Pen, като тази година той е по-дълъг. От „Самсунг“ казват, че са подобрили чувствителността при натискане и писане. 

Вижте още за технологии в Smartnews.bg