Още по темата

По всичко личи, че Samsung работи по два варианта на флагмана Galaxy S7, които ще бъдат представени в началото на 2016 г.

Вероятно металният корпус на самартфоните ще е същият като на предишното поколение, но въпреки това устройствата ще имат слот за microSD памет. Как ще стане това? Засега от Samsung не дават информация.

Предполага се, че Galaxy S7 ще се предлага, подобно на телефоните на Apple, в два варианта. Единият ще има 5.2-инчов дисплей с резолюция 4К, а другият ще бъде снабден с още по-голям 5.8-инчов дисплей, предназначен за игри. Разделителната способност на екрана на по-големия Galaxy S7 все още не е известна.

Разбира се дисплеите и на двата смартфона ще бъдат извити, като този на Galaxy S6 Edge.

Вероятния чипсет на по-малкия Galaxy S7 е Qualcomm Snapdragon 820. За другия си смартфон от Samsung предвиждат по-висока производителност. Чипсетът му може да е Exynos 8890, собствено производство на корейската компания.

И двата телефона ще имат 4 GB оперативна памет. Едва ли от Samsung ще успеят да въведат новите 12-гигабитови LPDDR4 мобилни DRAM чипове, които позволяват до 6 GB оперативна памет. Причината е, че от Samsung искат да изпреварят конкуренцията и да са изцяло готови с новите модели Galaxy S7 още до края на тази година.

За сметка на това новата технология за оперативна памет ще бъде на разположение в Galaxy Note 6, чиято премиера се очаква по-късно през 2016 г.