Още по темата

Най-популярната и най-голяма компания в бизнеса с Android телефони е Samsung. Това е безспорно, поне за сега.

Корейците държат голяма част от пазара и се радват на много фенове, както на флагманите си, така и на телефоните от по-нисък клас, пише Smartnews.bg.

Анализатор обаче смята, че това няма да продължи дълго. Според Бен Бажарин от Creative Strategies, Samsung скоро ще се изчерпа и ще излезе от пазара за мобилни устройства до пет години. Нещо подобно на това, което се случи с Nokia.

Прогнозата на Бажарин се базира на това, че Samsung предлагат скъпи флагмани, които биват засенчени от среден клас смартфони с подобни характеристики и двойно по-ниски цени.

„Новата премиум линия Android телефони е в ценовия клас между 300 и 400 долара, а по-обикновените устройства са с цени дори под 300 долара. Никой производител, включително и Samsung, няма да продава големи количества от каквото и да е над тези цени. Така иновациите ще стават невалидни и пропастта между iPhone и Android ще расте.“

Бажарин твърди още, че производителите, които предлагат телефони с почти същите характеристики с малки изключения, привличат погледите на потребителя с много по-ниски цени, което прави флагманите на Samsung като Galaxy S и Note сериите нежелани.

Може би Samsung не показаха желаните резултати тази или миналата година, но изглежда те вече осъзнават грешките си. Както се изказа един от членовете на борда на директорите на компанията, „Ако се противопоставяме на промяната, няма да оцелеем.“

А вие вярвате ли, че Samsung ще продължи да се развива в посока, вървяща успоредно с наложените промени и нови стандарти в бизнеса? Ще оцелее ли корейският гигант? Вижте още в Smartnews.bg.