Още по темата

Наскоро американското патентно ведомство е публикувало информация, според която през третото тримесечие на миналата година от „Самсунг“ са подали заявление за патент за визуализиране на холограми чрез екрана на смартфон, пише Мартин Белтов в Smartnews.bg.

Примерът, който е показан в патента, разглежда стандартен на вид смартфон. Над самата матрица се поставя устройство, което излъчва светлина върху специална повърхност над екрана. В резултат на това потребителите виждат икони и обекти, които изглеждат като отделени от другите обекти на дисплея на смартфона.

Tази технология е подходяща единствено за показване на дребни икони и вероятно няма как да се използва за филми или игри, тъй като корпусите на смартфоните са силно ограничени като размер. Дори и представеният начин все пак изглежда полезен в някои случаи.

Патентът все още не е потвърден, което означава, че едва ли скоро ще видим технологията в действие. Утвърждаването му от ведомството също не е гаранция, че „Самсунг“ ще го използва. 

Много е вероятно това да са само началните стъпки към нещо по-голямо. С нетърпение ще очакваме повече новини по този въпрос.

Вижте още за технологии в Smartnews.bg.