Неизбежно е, веднага щом се нагледаме на Samsung след премиерата на фаблета им Galaxy Note, започват слуховете за следващата година и смартфон модела Galaxy S.

Корейската медия ETNews разкри повече подробности за датата на премиерата на предстоящия Samsung Galaxy S7, пише Smartnews.bg.

Според тях не само че компанията ще продължи с тенденцията да представя продуктите си по-рано от предишни години, но и ще видим Galaxy S7 на 19 януари, което е около две седмици преди Световния мобилен конгрес.

Това е логично, тъй като тазгодишният флагман Galaxy Note 5 също беше представен около две седмици преди очакваната му официална поява. Разбира се, няма как да се разминем и без някой слух за това какви ще са спецификациите на новия Samsung.

Отново според ETNews, Galaxy S7 ще включва същия ePoP чип, който интегрира всички сензори в едно и видяхме за първи път при Galaxy S6.

Очакваме също три различни процесора, в зависимост от региона, в който ще се продава устройството.

То ще разполага с USB Type-C порт, както и изцяло нова 20-мегапикселова основна камера. Предполага се също така, че Samsung Galaxy S7 ще дойде в два варианта, единият от които ще е премиум – по-голям, по-бърз и по-скъп.

Следвайки възможността Samsung да придобие Tidal на Jay-Z, имаме да кажем още нещо. Спекулира се, че новото устройство от семейството Galaxy S ще притежава чип SABRE 9018AQ2M, произведен от ESS Technology.

Той ще отговаря за звука и ще разполага със129 dB отношение сигнал-шум, поддържайки формати DSD и PCM на 32 бита/384KHz, давайки качество за аудиофили.

В крайна сметка, разбира се, до премиерата на Samsung Galaxy S7 има още време и корейският гигант спокойно може да промени някои от насоките. Само времето ще покаже какъв ще е резултатът. Вижте още в Smartnews.bg. Сравенете с останалите телефони на пазара в Sravni.bg.

Samsung Galaxy S6 също впечатлява: