Още по темата

След безкрайните селфита от морето във "Фейсбук", сега ще можем да си слагаме и видео вместо профилна снимка в социалната мрежа.

Това е само една от подготвяните от компанията промени, които засягат профилите на потребителите.

Профилната снимка е първият и най-открояващ се акцент в акаунта и се вижда дори от тези, които не са в списъка ни с приятели.

От компанията, която неотдавна пусна видеа в нюзфийда, които тръгват автоматично без звук, определят сегашната стъпка и към "жива" профилна снимка като "очевидна еволюция", която приканва потребителите си да станат още по-креативни в своето лично представяне.

Веднъж изгледани, кратките видеа - дълги до 7 секунди, ще започват отначало и ще се въртят постоянно както анимираните гифове.

Видео профилите обаче няма да бъдат задължителни - потребителите ще могат да си ползват и класическа снимка, но предвид очакваната им популярност, от "Фейсбук" смятат, че не след дълго всеки по подразбиране ще предпочита видео опцията.

В момента тя все още е в пробен период и се тества от малки групи в САЩ и Великобритания.

Сред останалите промени са възможността за временни профилни снимки, които се сменят с други подбрани в профилния албум през определен период от време.

Ще има също опция и конкретни снимки да се "пинват" (фиксират на определено място горе в профила).

Освен това в рубриката About (за, относно потребителя), е предвидено поле от около 100 знака за кратка биография. Тя може да е забавна и необичайна и в нея да се използват емотикони. Ще е възможно да публикуваме и рекламна информация за своя фирма, проект и др.