Още по темата

Проблемите за Samsung със смартфона Galaxy Note 7 продължават. Американската Федерална администрация на авиацията (FAA) пубикува "строга препоръка" към притежателите на телефона да не го използват на борда на самолетите. Същото направиха и три авиокомпании в Австралия.

Преди седмица Samsung обяви, че телефонът има фабричен дефект, който може да доведе до запалване на телефона или дори до експлодиране на батерията. Компанията започна да изтегля телефона от магазините и обяви, че ще замени безплатно вече продадените бройки с нови, на които проблемът е решен.

Самсунг изтегля милиони смартфони заради експлодиращи батерии

Въпреки това властите не са уверени в телефона. FAA публикува съобщение, в което съветва притежателите на телефона да не го слагат в чекирания багаж и да не го включват по време на полет. Администрацията съветва потребителите и да не зареждат телефона на борда на самолетите. Освен това FAA ще следи развитието на проблема през следващите дни и ще обнови препоръката си според случващото се.

Междувременно австралийските авиокомпании Qantas, Virgin Australia и Jetstar директно забраниха на пътниците си да използват или зареждат Note 7 на борда на техните самолети. Хората имат право да пренасят телефона, но той трябва да е изключен и в ръчния багаж. Решението на компаниите е с превантивна цел и не е наложено от австралийската администрация.