Още по темата

В края на януари тази година аналитичната компания IDC публикува информация за продажбите на смартфони през 2015 година. Huawei логично се оказа водеща. Дори показва най-силен ръст, отчитайки увеличаване на продажбите с 44,3%.

Според данните смартфон индустрията още е жизнена, като за поредна година е налице рекордно количество продадени устройства. Става дума за 1,43 милиарда смартфона, като повишението е с над 10 % спрямо резултатите от 2014 година.

Анализът на IDC показва отчетливо, че, въпреки прогнозите за криза в сектора, през изминалата година потребителите не са спрели покупката на смартфони.

В последното тримесечие на 2015 г. е отчетен 14 % ръст на продажбите на Samsung, например. Макар южнокорейската компания да бележи леко отстъпление (въпреки страхотния Galaxy S6), главно заради китайски производители като Huawei, Xiaomi, водачеството ѝ пред Apple все още е факт.

Отличилата се компания Huawei няма намерение да спира дотук възхода си към нови пазари и лоялни клиенти. Поканата за премиерата на новия флагман е факт.

Тя ще се състои ден преди официалното начало на технологичното изложение MWC 2016, на 21 февруари.

Докато броим дните дотогава, разполагаме с известна информация за новото устройство. А то по всяка вероятност ще е Huawei P9. Любопитното в тазгодишната покана е отсъствието на плакати и изображения, така напрежението ще расте до буквалната поява на новия флагман.

На представянето ще присъстват директорът на компанията Ричард Ю, както и топ мениджъри, а посланието е, че Huawei ще покаже как в наши дни се удовлетворяват нарастващите и променящи се потребности на потребителя.

А какво представлява Huawei P9?

По последни данни телефонът ще бъде в 4 варианта - обикновен, бюджетен P9 Lite, третата версия ще е P9 Max, а четвъртата – премиум модел. Очакванията са последният да разполага с повече оперативна памет, по-голям диагонал на дисплея и подобрена двойна 12-мегапикселова камера.

Самият Huawei P9 ще бъде с 5,2-инчов дисплей, 8-ядрен процесор Kirin 950 по собствена разработка на китайската компания, 4 GB оперативна памет и батерия с капацитет 3000 мАч.