Още по темата

От Apple съобщиха, че разработват технология, която ще позволи на собствениците на iPhone и iPad да зареждат устройствата, без да се налага да ги включват към контакт или докинг станция.

Все още не е ясно на какво разстояние ще успява да работи въпросното безжично зареждане.

От Bloomberg спекулират, че „авангардната“ технология може да се появи в устройствата на Apple чак през следващата година, така че тя няма да бъде част от предстоящия iPhone 7, който се очаква по-късно през 2016 г.

Въпреки че новата технология може да не бъде готова за следващия айфон, тя ще реши в бъдеще проблема с премахването на 3.5 милиметровия жак, което ще наложи потребителят да използва безжични слушали, докато зарежда батерията.

В момента и най-доброто „безжично“ зареждане на телефони изисква пряк контакт със зарядното устройство, въпреки че премахва досадните кабели.

Ако Apple успее да предложи истинско зареждане от разстояние, тя сериозно ще изпревари конкуренцията и ще засили продажбите на телефони и таблети.

От компанията прогнозираха първи, от пускането на iPhone през 2007 г., спад на приходите си през второто тримесечие на тази година, тъй като пазарът вече се насища.

Последният в момента модел iPhone 6s е първият телефон с 3D Touch технология и първият телефон на Apple с 12МР камера.