Още по темата

Социалната мрежа за снимки "Инстаграм" (Instagram) представи изцяло променен дизайн и ново лого.

От компанията, която всъщност е част от "Фейсбук" обясниха, че новата визия отразява промяната на потребителите.

"Когато основахме компанията преди пет години, това беше място, в което лесно да редактираш и споделяш снимки. Но нещата се промениха и днес обещството в "Инстаграм" е разнообразно, а хората споделят повече снимки и видео от всякога", коментира Иън Спалтър, главен дизайнер на "Инстаграм".

Сред новостите в социалната мрежа е логото, което е с опростен дизайн и следва новите тенденции, като цветовата палитра е вдъхновена от дъгата от предишната икона.

В същото време интерфейсът вече е черно-бял, вероятно за баланс, като по този начин вниманието ще бъде фокусирано изцяло върху снимките, които хората споделят.

Бутоните пък остават на добре познатите си места, за да всичко е интуитивно и лесно за потребителите.

И въпреки, че от компанията споделят, че новият дизайн е вдъхновен от всичките над 80 млн. потребители, самите хора не приеха радушно промените.

По-крайните потребители молят "Инстаграм" да върне обратно старото си лого и коментират, че в момента интерфейсът е като на "Фотошоп" и разни приложения за промяна на снимки.

Има и такива, които все пак казват, че оценяват работата на дизайнерския екип, но тази инвестиция била пълна загуба на време.