Представители на интернет магазини и платформи за онлайн поръчки с милиони потребители се събират в София за да споделят опит, тенденции и добри практики. За трета поредна година столицата е домакин на най-мащабното събитие за онлайн търговци в България - еCommCongress. Датата на събитието е 6 април, а мястото Sofia Event Center.

Конгресът предлага богата програма и лекции от експерти в онлайн търговията като: Sravni.bg, Shedd, Grabo.bg, eCommera, Google, Skyscanner, и други. Представители на НАП ще споделят какви са законовите изисквания към онлайн търговците и как да бъде изряден бизнеса, за да не се стига до глоби, които могат да стигнат до милиони левове.

Сред темите, които ще бъдат засегнати на събитието, са начините за увеличаване на приходите чрез оптимизация на процеса на поръчка, подобряване на клиентската лоялност, дигитален маркетинг и ремаркетинг за онлайн магазини и успешни истории, които да вдъхновят аудиторията. Всеки присъстващ ще чуе реални примери как промяна на един или друг елемент от платформата, маркетинг стратегията или клиентското обслужване е довела до положителни резултати за онлайн търговеца.

В изложбения кът, който е с безплатен вход, може да се срещнат компании предлагащи логистични услуги, разработка на онлайн магазини, дигитален маркетинг, хостинг и домейн услуги и дропшипинг инструменти. Често те са най-добрите партньори на онлайн предприемачите.

Междувременно до 25 март са отворени регистрациите и за първите награди за онлайн търговци в България - eCommAwards. Категориите за кандидатстване са 8, а престижно жури ще определи кой ще получи най-желаната награда - онлайн търговец на годината за 2016 година. Сред категориите има такива за иновации, добри практики, дизайн и ползваемост, мобилни приложения свързани с търговия, стартиращи е-търговци и услуги свързани с онлайн търговия и други.

Билетите за ранна регистрация, валидна до края на месеца,се закупуват от сайта на събитието.