Още по темата

От Microsoft най-накрая представиха новите флагмани от семейството на Lumia. Microsoft Lumia 950 и Lumia 950 XL са създадени специално за операционната система Windows 10. Разликата между двата е минимална, но нека ги разгледаме по-подробно.

Процесорите на двата апарата са последно поколение от Qualcomm, съответно Snapdragon 808 за 950 и осемядреният Snapdragon 810 за Lumia 950 XL, пише Smartnews.bg.

Вътрешната памет на смартфоните е 32GB и може да бъде разширена с карта. Дисплеите на новите Microsoft устройства са с OLED технология, съответно 5.2 и 5.7-инчови, с 518 и 564 за XL модела, пиксела на квадратен инч. Защитава ги Gorilla Glass 4 покритие.

Ще попитате няма ли нещо за камерата? Разбира се - всеки, избрал единия от двата Lumia апарата, ще има достъп до висок клас PureView сензор с оптика Carl Zeiss, пето поколение, оптична стабилизация и тройна LED RGB светкавица.

От Microsoft обещават, че камерите не оставят никакви червени очи и никакви размазани изображения.

Най-приятното за любителите на мобилната фотография обаче е, че и двата телефона имат хардуерен бутон за снимки.

Завършекът на списъка с технологични постижения на Lumia 950 и Lumia 950 XL смартфони е портът USB Type-C, който дава възможност за бързо зареждане на 50% от батерия за до 30 минути.

За да не се страхувате от прегряване на смартфона, от Microsoft са интегрирали технология за течно охлаждане, подобна на тази при Surface Pro 3. Постоянната свързаност пък е осигурена от цели две вградени антени.

Ако не сте забравили, в последно време много се говореше за Continuum. Това е нова технология, която благодарение на специалния Display Dock, тя ще позволи смартфонът да се превърне в десктоп машина. Притежава HDMI и DisplayPort изходи, както и 3 USB входа за аксесоари като мишка и клавиатура.

Microsoft Lumia 950 ще бъде на препоръчителна цена от 549 долара, докато по-големият му брат Lumia 950 XL ще може да се намери за около 649 долара. Смартфоните могат да бъдат поръчани предварително още от утре, а на пазара стъпват от 26 октомври.

За хората, които не могат да отделят толкова пари, а все пак желаят да се докоснат до Windows 10 преживяването, ще бъде налично и бюджетно решение в лицето на Microsoft Lumia 550. Тя ще бъде с четириядрен процесор и ще струва само 139 долара.

Вижте още в Smartnews.bg. Сравенете с останалите телефони на пазара в Sravni.bg.

Предшественикът Lumia 930 е един много добър телефон във всяко едно отношение.