Още по темата

Alienware представи дългоочакваното ново портфолио от продукти, което включва геймърския десктоп компютър от ново поколение Alienware X51 и обновените ноутбуци Alienware 13, 15 и 17. Представянето им се случи в навечерието на PAX Prime, едно от най-големите геймърски събития в Северна Америка, което се проведе в Сиатъл, Вашингтон.

Новият десктоп компютър Alienware X51 повишава производителността на процесорите Skylake на Intel благодарение на система за течно охлаждане.

Играчите могат да се насладят на 4K гейминг благодарение на Graphics Amplifier и 4К дисплея, като двете се продават отделно. Конфигурацията включва Nvidia GeForce GTX Titan X. Има и подобрения на паметта, като поддръжка на DDR4 памет и новите M.2 PCIe SSD хард-дискове за по-висока скорост до 4 Gbps. Alienware X51 пристига с Windows 10 и съответно DirectX 12.

Новите мобилни компютри Alienware идват с 24 обновления включително Dynamic Overclocking, което очаква издаването на патент и дава максимална производителност на процесора.

Източник: Getty Images

Alienware 17 предлага и Ultra 4K дисплей, който може да се закупи отделно, работещ с най-новата технология IGZO. Тя осигурява по-високо качество на изображението и намалява енергийните изисквания.

Новият сензорен панел с QHD+ резолюция, който се предлага отделно към Alienware 13, също поддържа IZGO технологията. Ноутбукът вече работи по-дълго благодарение на 62WHr батерия. Alienware 15 е първият и единственият ноутбук на пазара, който може да се конфигурира с новата видео карта AMD Radeon R9 M395X.

Всеки от моделите предлага USB портове тип C, които поддържат технологиите USB 3.1 и Thunderbolt 3, и PCIe SSD технология за постигане на скорост от 4 GBps, която позволява бързо стартиране на игри, медия плеъри и приложения. Alienware идва с контролери Killer Wireless-AC 1535 и Killer E2400 High-Performance Gigabit Ethernet за по-бърза скорост и надеждност по време на онлайн игри, стрийминг на игри или гледане на HD видео.

Изброените ноутбуци са с инсталиран Windows 10. Възможностите на всички лаптопи Alienware могат да се разширят, така че да поддържат UltraHD 4K гейминг, когато са свързани с Alienware Graphics Amplifier, който осигурява 4K видео карта и 4K дисплей.

Като марка номер едно сред производителите на монитори в света, Dell добавя още едно ниво на производителност и възможност за избор, за да осигури възможно най-доброто геймърско изживяване. Геймърите ще могат да се насладят на ненадмината игра с гладка, чувствителна картина благодарение на новия Dell 27 Gaming Monitor (S2716DG), специално създаден за игри.

Той предоставя безкомпромисно геймърско изживяване и контрастни движещи се обекти без изкривяване на изображението чрез технологията Nvidia’s G-Sync Gen II и възможно най-бързата честота на обновяване от 144 Hz, а благодарение на бързото време за реакция от 1 ms не се наблюдава буквално никакво входно забавяне.

Dell представи и първият си 27-инчов извит монитор. Dell 27 Curved Monitor (SE2716H) предлага пълно потапяне и удобно гледане, които създават усещането, че картината ви обгръща. Тънката рамка увеличава изживяването, като осигурява картина почти без очертания.