Още по темата

Apple представи iPhone 6S и iPhone 6S Plus, но на събитието компанията не обяви подробности за капацитета на техните батерии. И за това си има причина.

В ново промо видео на по-малкия модел компанията показва детайли за хардуера му, благодарение на което разбираме, че капацитетът на батерията е намален до 1715 mAh, от 1810 mAh в iPhone 6, съобщава Smartnews.bg.

При iPhone 6s Plus капацитетът също е намален, но във видеото не се разкриват детайли. Според непотвърдена информация той вече е 2750 mAh спрямо 2910 mAh преди.

Причината за решението вероятно се крие във въвеждането на новата технология 3D Touch, както и на Taptic Engine.

Според Apple тези промени няма да рефлектират върху живота на батерията. iPhone 6S трябва да издържа до 14 часа разговори при постоянна 3G връзка, 10 часа използване на мобилен интернет през 3G, 10 часа с LTE, 11 часа с Wi-Fi и 10 дни в стендбай режим.

Как е възможно това въпреки че производителността на новия чип A9, както и останалите компоненти в телефона, е по-висока?

Всички те консумират по-малко енергия. Така на практика Apple предлага iPhone 6S с по-малка батерия, но с по-големи възможности от тези на предшественика му. Не бива да забравяме и новия Low Power Mode в iOS 9, който при нужда може да ви осигури до още 3 часа живот на батерията.

Вижте още за Apple в Smartnews.bg. Сравенете с останалите телефони на пазара в Sravni.bg.