Още по темата

Новата iOS 9 ще бъде пусната до потребителите на 16 септември, но тестващите мобилната операционна система вече получиха публична бета до версия 9.1. С този ъпдейт идва и нова функция в гласовия асистент на Apple.

Знаем, че Siri вече може да отговаря при команда “Hey Siri”, но в iOS 9.1 изглежда тя ще е способна да разпознава гласа на потребителя и съответно дали той е собственикът на iPhone-a. Така, ако някой друг каже “Hey Siri”, телефонът няма да се включи, съобщава Smartnews.bg.

Новата функцията се намира в Settings, както следва: General -> Siri -> Allow “Hey Siri”. Щом като изберете тази опция, ще преминете през процес от 5 стъпки, чрез който Siri ще научи вашия глас – ще бъдете накарани три пъти да кажете “Hey Siri”, а след това да повторите двете допълнителни команди “Hey, Siri, what’s the weather today?” и “Hey, Siri, it’s me”. Всичко това трябва да ви отнеме по-малко от минута.

Това не е единственото подобрение, което Siri получава. При обявяването на iOS 9 Apple разкри, че асистентът има още една нова функция с името Proactive, която ще осигурява по-интуитивно предлагане на информация, която може да ви е нужна, базирана на вашите навици, местоположението ви и часа.

Вижте повече в Smartnews.bg. Сравнете с останалите продукти на пазара в Sravni.bg.