Още по темата

Доста съвременни производители се опитват да изпълнят на пръв поглед невъзможна мисия – да създадат смартфон, който не може да бъде убит.

Една от най-усърдните компании, действащи в тази насока, е Samsung. Днес обаче няма да говорим за нея, а за най-защитения таблет на планетата. Той може да се похвали с неповторима устойчивост на външни въздействия и стихии. Рожба е на Panasonic.

Името му е Toughpad FZ-A2 и предлага 10,1-инчов дисплей. С него можете да работите в най-екстремни условия, въпреки че първоначалният замисъл е бил да служи вярно предимно на професии като проектанти, строители, пътни работници и специалисти от много други области.

Toughpad FZ-A2 е призван да оцелее, защото корпусът му е от магнезиева сплав. Освен това е снабден с допълнително усилен „екзоскелет”. Тестван е многократно и показва изключителна издръжливост при падане от височина.

HTC 10 в цяло парче алуминий

Най- „железните“ телефони на пазара

Накъде са тръгнали смартфон компаниите

Напълно в духа на съвременните стандарти за защита в Toughpad FZ-A2 не могат да попаднат вода и прах (IP65). Закаленото стъкло на дисплея пък е способно да реагира, дори когато работите с него с ръкавици.

Под корпуса на уникалния таблет лежи 4-ядрен процесор Intel Atom x5-Z8550 с тактова честота 1,4 гигахерца. Оперативната памет е 4 GB, а вътрешната – 32 GB. Последната можете да разширите с помощта на MicroSD карта. Батерията осигурява до 9 часа автономна работа и е сменяема. Теглото на таблета е около 880 грама.

Едно такова устройство заслужава екран, който е на ниво. От Panasonic предлагат следното: IPS технология с резолюция FullHD, отлично ниво на цветопредаване и една от най-високите на съвременния пазар яркост. С него можете да работите без никакъв проблем под парещото слънце. Операционната система е Android 6.0.1 Marshmallow.

Източник: Panasonic

Когато говорим за Toughpad FZ-A2, не можем да пропуснем споменаването на детайли като издръжливост при екстремни температурни условия – от минус 20 до плюс 60 градуса по Целзий, 8-мегапикселова камера и слот USB-C 3.1 с поддръжка на протокола OTG и възможност за зареждане на други устройства.

Към днешна дата таблетът се предлага на стартова цена от 1357 долара. За местата, където няма електрически мрежи от японската компания предлагат система за зареждане със сгъваеми соларни панели.