Още по темата

Никой не подценява потенциала и огромните възможности на китайските производители на смартфони. През последните години те не само овладяха собствения си пазар, но и жадно отправиха поглед към световния. Авторитетното издание Fortune отдели специално внимание на тази тема още през март тази година.

Няколко са плюсовете, които правят китайските смартфони привлекателни за потребителя от цял свят: те предлагат конкурентно качество за цената си, обикновено поддържат работа с две SIM карти и постоянно се опитват да налагат иновативни решения. Основният проблем при тях е, че част от продуктите им не могат да бъдат открити в България.

Според chinese-smartphones.com 10-те най-популярни китайски смартфон компании в най-многолюдната страна на планетата са Xiaomi, Huawei, Meizu, Oppo, OnePlus, Zopo, Elephone, Lenovo, ZTE и UMI.

Но кои техни продукти можем да открием у нас и кои от тях се определят като най-добрите? За целта подбрахме 11 телефона, заслужаващи вниманието ви.

Huawei Ascend P6

Huawei Ascend P6
Huawei Ascend P6

Дали е копие, или не на iPhone това няма значение, ако си заслужава парите. Заслужава ги! Моделът е красив, удобен и с него в ръка ще разполагате с качествени камери.

Huawei Ascend P7

Huawei Ascend P7
Huawei Ascend P7

Още един модел на Huawei – компанията, за която Fortune обяви, че ще се превърне в най-големия производител на смартфони съвсем скоро. Ascend P7 предлага отлични технически характеристики за по-ниска цена от тази на повечето флагмани.

Alcatel OneTouch Idol X+

Alcatel OneTouch Idol X
Alcatel OneTouch Idol X

Full HD-дисплей, 13 MP камера, 2 SIM-карти и достъпна цена. Можем ли да искаме повече от този прекрасен телефон?

Huawei P8

Huawei P8
Huawei P8

Ненатрапващ се, изискан и балансиран – с тези три прилагателни можем да опишем новия модел Huawei P8. След като Huawei P6 се превърна в най-тънкия за времето си смартфон, а Huawei P7 впечатли феновете със стъклен корпус, дойде редът на Huawei P8 – флагман, облечен в метал.

Honor 6 Plus

Honor 6 Plus
Honor 6 Plus

За всеки потребител, който търси смартфон с голям екран!

Xiaomi Mi 4C

Xiaomi Mi 4C
Xiaomi Mi 4C

На половината цена на Nexus 5X, Xiaomi Mi 4C е смартфон с отлични характеристики за Android устройство.

OnePlus One

OnePlus One
OnePlus One

През април 2014 година слабо известната компания от Китай амбициозно заяви, че скоро ще пусне на пазара смартфон с фантастически характеристики на цена поне два пъти по-ниска от тази на тогавашните водещи модели. Е, роди се OnePlus One!

Honor 6 (от Huawei)

Honor 6
Honor 6

За цената си смартфонът предлага изключително високо качество, за което обикновено конкуренти ще ви поискат повече пари.

Lenovo ZUK Z1

Lenovo ZUK Z1
Lenovo ZUK Z1

Добър първи опит на ZUK. Не е от най-евтините китайски смартфони на пазара, но пък за хардуера отвътре не може да се очаква друго. Голяма батерия, 5,5-инчов Full HD дисплей, 64 GB вградена памет и много, много други.

OnePlus X

OnePlus X
OnePlus X

Тук няма да откриете скенер за пръстови отпечатъци, но кой е казал, че това е най-важната характеристика за съвременен телефон? OnePlus X ще ви съблазни с цената си.

OnePlus 2

OnePlus 2
OnePlus 2

Убиец на флагмани за 2016 . Това е първото изречение, което ще ви се изпречи пред очите, когато отворите официалната страница на OnePlus. Сред спецификациите, които трябва да ни впечатлят, са наредени: Never Settle, процесорът и 4G LTE, както и батерията, която „ще бъде заредена и през най-заетия ви ден”.