Още по темата

На страниците на списание „Стаф” и попадаме на класация на най-добрите смартфони на пазара в момента. Хубаво, много хубаво – така изглежда всичко, гледайки познатите имена. Всеки един телефон е впечатляващ сам по себе си, а събрани заедно направо са невероятни.

В този момент изкача идеята… Хубаво, хубаво, ама колко да е хубаво. Все трябва да има минуси, някакви кусури, несъвършенства! Нещо, което да ни накара да изберем единия смартфон пред другия. Или пък просто да натрупаме материал за злорадстване и коментари.

Започваме.

Samsung Galaxy S6, какво ти има?

Отстъпление назад представлява несменяемата батерия с капацитет 2550 mAh. Ядове може да провокира и отсъствието на слот за microSD карта.

Сред отсъстващите неща е и защитата срещу влага. Имаше я при Samsung Galaxy S5, а сега защо я няма? В тази компания някой мисли ли за последствията!?

Samsung Galaxy S6 Edge, и ти ли?

И тук слотът за microSD карта вече го няма. Макар на пръв поглед потребителят да е подсигурен с доста памет на телефона, винаги може повече. Особено неприятна е тази новина за хората, свикнали да боряват с допълнителна памет.

Батерията не се маха. Няма FM радио. Няма защита срещу вода и прах, а това означава, че трябва да върнем на дневен ред стриктните си хигиенни навици.

Дизайнът му не е нов и прилича досущ на Apple iPhone 6.

LG G4 – още един хванат в крачка

Източник: БГНЕС

Достойнствата му са много, но покрай тях има и още нещо… недостатъци. Точно така.

Не разполага с последна версия процесор Quad Core, а за този ценови клас това е направо престъпление.

И тук защитата от влага е сметната за излишна. Т.е. не можете да се къпете с него! Не и в банята с LG G4! Повече не!

Колкото до автономната работа, телефонът има прилично поведение, но щеше да бъде къде-къде по-добре, ако работеше неприлично дълго. Понякога излизането от нормата е плюс, нали?

Дойде редът на Apple iPhone 6s

Източник: БГНЕС

Както знаете, новият айфон умее да прави снимки и видеа с изключително високо качество. Дотук добре. Къде е тогава по-голямата памет, на която да се записват те? Даваме пример, записването на 4К видео изисква два пъти повече място.

И тук сред минусите е скромният живот на батерията. Скромен айфон, с нескромна цена.

Смартфон проблясъците през 2015 година

Има още неща, върху които да поработиш, убиецо на флагмани (OnePlus 2)

Той не поддържа бързо зареждане, а има страховита батерия с капацитет от 3300 mAh.

Източник: OnePlus

Възможно е да сте се влюбили в OnePlus One. Тогава срещате любовта си за втори път в лицето на OnePlus 2, тъй като в дизайна отсъства каквото и да било съществено изменение.

Е, да, рамката е метална, но не можеше ли нещата да се променят повече. Че кой в суперпотребителски настроеното ни общество „прави любов” два пъти с един и същи модел телефон? Освен моногамните почитатели на Apple разбира се.

Следващият! HTC One M9 Plus

Източник: БГНЕС

Цената! Цената! Погледнете цената. Освен това камерата не е снабдена с OIS, а и батерията не може да се маха. Драма, драма…

И накрая, Sony Xperia Z5 Compact

Някъде прочетохме, че този модел е идеален за онези потребители, които мразят да работят с телефона си с две ръце. Любопитно заключение, признаваме.

Източник: БГНЕС

Сред недостатъците му са отсъствието на USB type C, по-малко RAM памет от очакваните 3 GB и на трето място, екран, който не отговаря на цената му. Разполага с 720p HD вместо с поне 1080p Full HD.

Крайно време е да изберете Apple

Искаше ни се след разглеждането на недостатъците на тези смартфони, край нас да се стели перушина - защото сме ги разпердушинили, но реалността е сурова. Наистина са добри. Браво на тях!

Някои ще кажат: „Отличници”, а други – „Зубъри”. А ние? Какво толкова ги гледате, взимайте един от тях и се забавлявайте!

A да не забравяме, че има и смартфони с Windows, които Microsoft упорито се опитва да наложи на пазара: