През юни миналата година Microsoft агресивно скочи в борбата за клиенти на облачни услуги, като увеличи двойно безплатното пространство в OneDrive и представи конкурентни цени за Office 365 – срещу абонамент за услугата, досега получавахте практически неограничено място в OneDrive.

В друга кампания, Microsoft подаряваше по 100GB на своите потребители, което звучеше прекалено хубаво, за да е истина (и все пак беше), пише Smartnews.bg.

Сега, след като много хора се възползваха от примамливите предложения, е време за промяна.

В блог пост Microsoft обяви, че драстично променя предлаганите за OneDrive условия.

Промените влизат в сила от началото на 2016 година и ще засегнат както новите, така и настоящите потребители на услугата. В какво се изразяват те?

От 2016 година нататък, OneDrive ще предлага 5 GB безплатно пространство, вместо досегашните 15 GB.

Платените възможности за 100 и 200 GB пък отпадат като избор и вместо тях ще можете да платите 2 долара за 50 GB.

От сега нататък неограниченото пространство в облачната услуга на Microsoft, получено срещу абонамент за Office 365, също отпада. Вместо това, абонаментът ще върви с до 1 TB място за файлове.

В блог поста си Microsoft също така казват, че тези промени са нужни, за да може компанията да продължи „да предоставя възможности за съвместна работа, свързаност и интелигентна услуга“. Доколко това е така, оставяме на вас да прецените. Вижте още в Smartnews.bg.

По подобен начин могат да се развият и нещата с новата операционна система Windows 10, която в момента се предлага като безплатен ъпдейт.