Още по темата

„Майкрософт“ променя стратегията за бизнеса за смартфони и това ясно се видя, след като беше обявено, че компанията ще се съкрати 7800 работни места, основно от подразделението за мобилни устройства. 

Сатя Надела, главният изпълнителен директор на софтуерния гигант, също така заяви, че портфолиото на компанията вече ще включва само три типа устройства – бизнес, стойностни телефони и флагмани, припомня Smartnews.bg.

Изглежда „Майкрософт“ планира сериозно намаляване на продуктите в портфолиото.

Производителят иска да пуска „един или два модела годишно“ във всяка от горепосочените категории, съобщава „Блумбърг“, цитирайки анонимен източник. 

Това означава, че в бъдеще на пазара ще излизат максимум шест Lumia устройства, което в крайна сметка може да се окаже по-добър ход за компанията. До момента – за 2015 г., „Майкрософт“ е обявила 6 телефона – Lumia 435, Lumia 532, Lumia 640, Lumia 640 XL, Lumia 430 и Lumia 540 Dual. 

Това, разбира се, не означава, че нови модели няма да бъдат представени до края на годината, особено като се има предвид, че

тазгодишните предложения нямат хай-енд спецификации.

Феновете на Lumia серията от доста време чакат флагман и е време „Майкрософт“ да им даде такъв след пускането на Windows 10.

Windows 10 Mobile ще е налична през септември. 

Вижте още за технологии на Smartnews.bg.