Още по темата

В рамките на технологичното изложение в Лас Вегас CES корейската компания LG представи новите си попълнения – LG K10 и К7. Те са приемници на популярната L-серия и са „въоръжени“ с нов аткрактивен дизайн, наречен Glossy Pebble и насочен към младите хора.

Двата смартфона са бюджетни решения, които обаче притежават флагмански характеристики, например Gesture Shot и Gesture Internal Shot – те позволяват на потребителя да прави селфита задоволително бързо. Освен това за максимално доближаване до индивидуалните потребности на клиентите, от LG пускат наведнъж няколко варианта на новите смартфони. Те се различават по процесор, обем на оперативната памет и модулите на камерите.

Макар LG K10 и К7 да са телефони от среден клас, те изглеждат и работят като смратфони на по-висок клас. LG K10 ще бъде достъпен на пазара в бяло и златно, а също така и в индиго. LG K7 пък се предлага в бяло, черно и златно.

Дисплеите на LG K10 и К7 са покрити със защитно стъкло 2,5D Arc Glass. То е натоварено със задача да намали отразителната способност на стъклото и да добави по-добра контрастност на изображенията.

LTE-версията на LG K10 ще работи с 4-ядрен процесор с тактова честота 1,2 гигахерца. 3G-моделът е снабден с 4-ядрен процесор с тактова честота 1,3 гигахерца. Резолюцията на основните камери е 13 МР и 8 МР, а предните камери са съответно 8 МР и 5 МР. Обемът на оперативната памет варира между 1 GB, 1,5 GB и 2 GB. Вградената памет може да бъде 8 GB или 16 GB.

LG K10 ще работи с батерия с капацитет 2 300 мАч, операционна система Android 5.1 и 5,3-инчов HD екран.

На свой ред смартфонът LG K7 ще разполага с по-малък екран – 5-инчов. Резолюцията е FWVGA.

Под корпуса откриваме 4-ядрен процесор с честота 1,1 гигахерца за модела с LTE и 4-ядрен с тактова честота 1,3 гигахерца за модела с 3G.

LTE-версията на LG K10 ще разполага с 8 МР основна камера и 5 МР предна камера, 1,5 GB оперативна памет и 16 GB флаш памет. Капацитетът на батерията е 2 125 мАч. 3G-версията се отличава с две 5 МР камери, 1 GB оперативна памет и 8 GB вградена памет. И този смартфон работи с операционна система Android 5.1.

По думите на президента и главен изпълнителен директор на LG Еlectronics Джуно Чо новите смартфони на LG - K10 и К7, са поредното доказателство за това, че компанията се стреми да предлага на пазара най-добрите постижения в мобилната технология. Особено внимание е отделено на философията на дизайна – отново присъстват заоблените ъгли, а гръбчето е изработено по начин, който го прави още по-удобно за употреба и намалява риска от изпускане на смартфона.

LG планира да пусне телефоните в няколко страни едновременно. Засега данни за цената на LG K10 и К7 няма.

Във високия клас LG спокойно се конкурира с Apple, поне като възможности на хардуера.