Още по темата

Що за компания е LeTV и какво общо имат телевизорите с цялата история?

Тази компания е от скоро на пазара, като основно направление на Leshi Internet Information & Technology (LeTV) е сферата на видеоразвлеченията. Става дума за голяма корпорация, която е аналог на YouTube в Китай. LeTV предлага на потребителите онлайн видео.

По последни данни в компанията работят над 5000 души, а оборотът за 2014 година надвишава над 1,6 млрд. долара.

LeTV не е производител на не съвсем бюджетни смартфони. Въпреки това устройствата, които пуска на пазара привличат вниманието и това е причина днес да обърнем поглед към LeTV 1S – поредният смартфон на компанията след попадения като LeTV Le 1, Le 1 Pro и Le MAX.

Новото устройство е нагърбено със задачата да бъде конкуренция на Meizu M1 Metal и Xiaomi Redmi Note 2 и разбира се на Apple.

Мястото на LeTV 1S е в средния ценови сегмент на смартфоните с флагмански характеристики. Смартфонът е много привлекателен откъм възможности и определено се хареса в Китай, тъй като за първия час след пускането му в продажба бяха заявени 500 000 бройки. Такъв резултат не е постигал дори популярният Redmi Note 2.

Характерно за LeTV 1S е, че дизайнерите са решили да използват в корпуса лека алуминиева сплав в съчетание с качествена пластмаса. Цветовата гама се ограничава до две версии – мъжка и дамска. Можете да се сдобиете с LeTV 1S в сребристо или златисто.

Наличието на универсалния порт Type-C, който в момента се използва практически при всички флагмани, определено е плюс за модела. А местоположението на скенера на пръстови отпечатъци, на задната страна на апарата, като нищо ще се понрави на дамите. Той има огледална повърхност и служи като мини огледалце за всякакви случаи.

Наличието на технология за бързо зареждане го прави още по-привлекателен. Капацитетът на батерията е 3000 мАч.

Благодарение на мощния 8-ядрен процесор Mediatek MT6795 Turbo, LeTV 1S радва с висока производителност. Оперативната памет е цели 3 GB, а вътрешната памет е 32 GB – напълно достатъчна за средностатистическия потребител. Слот за допълнително увеличаване на обема на паметта обаче отсъства. Както и други варианти на смартфона с повече памет.

LeTV 1S разполага с 5,5-инчов дисплей, качествена IPS матрица и FullHD резолюция.

Подобно на всички други смартфони на компанията, и при в този смартфон са предвидени 4 профила на екрана за изобразяване на различно съдържание. LeTV акцентира вниманието на познанията си в областта на гледането на видео.

Задната камера е 13 МР, с диагфрагма f/2.0, фазов автофокус и светкавица. Способна е да записва 4К видео. Предната камера е 5 МР.

Китайските компании постепенно настъпват в глобален мащаб, следвайки успеха на Lenovo, Huawei и Xiaomi.