Още по темата

Регистрираната в Швейцария компания с българско ноу-хау pCloud се превърна в истинска сензация след като обяви награда от 20 000 щатски долара за хакера, който успее да разбие защитата на нейния облак.

На пресконференция днес от ИТ разработчика представиха съвременните тенденции в облачните услуги и демонстрираха как ще изглежда дигиталното ни бъдеще.

„92% от световната информация днес е генерирана през последните 2 години“, посочи Тунио Зафер, главен изпълнителен директор на pCloud. Той добави, че съхраняваната дигитална информация в глобален мащаб се увеличава 4 пъти по-бързо от световната икономика.

Според Зафер намирането на носители за този обем данни започва да става все по-трудна задача – както за хората, така и за бизнеса.

„Нашият силен български екип работи в посока на това не само да предоставя решения за съхранение на данни, но и тези данни да бъдат на най-сигурното място,“ категоричен е Зафер.

Ето защо той отправи предизвикателство към хакерите от цял свят: „От днес започва да тече срокът от 3 месеца за разбиване на иновативната услуга pCloud Crypto, с която компанията гарантира сигурността на файловете на потребителите си. За пръв път се обявява хакерско предизвикателство на реална база, а не на специално създадено копие. pCloud дава награда от 20 000 щатски долара на хакера, който успее да пробие защитата ни.“