Още по темата

Три години след официалното представяне на PlayStation 4, Sony представи два нови модела. Така те стават общо три, с което компанията се надява да привлече още повече почитатели на видео игрите. Те са с различни цени и спецификации с цел да отговорят на различните нужди на геймърите.

Моделите вече са три - PlayStation 4 Slim, PlayStation 4 Pro и нормалния PlayStation 4. Моделът Slim ще струва от 299 долара, стандартният PlayStation 4 ще е 349 долара, а Pro - 399 долара.

В хардуерно отношение и трите конзоли са доста сходни. Имат еднакви процесори, оперативна памет и голяма част от останалото оборудване. Моделът Pro има малко по-мощен графичен процесор от другите два и повече вградена памет - 1ТВ стандартно, докато другите два модела ще се предлагат и във версия с 500GB.

Хакери атакуваха мрежи на „Сони“ и „Майкрософт“

PlayStation 4 Pro ще поддържа видео игри с 4К резолюция. Другите две версии на конзолата поддържат само 4К видео, но не и игри. Според Sony, PlayStation 4 Pro е два пъти по-бърз от нормалната версия. Това я прави подходяща за феновете на най-новите и сложни игри, 4К резолюция и виртуална реалност.

Според Sony нормалният PlayStation 4 достига максимума на възможното за Full HD телевизорите. Но вече постепенно навлизат модели с 4К резолюция. По-късно тази есен компанията ще представи специални очила за виртуална реалност, които ще са предвидени за PlayStation 4 Pro.

Има и уловка. 4К игри и видео ще могат да се използват само по интернет. Вграденият Blu-ray плейър не поддържа резолюцията, т.е. игрите и филмите ще трябва да се изтеглят по мрежата.

Версията Slim е по-тънка и компактна. Тя е с по-малка консумация на енергия и има пълна поддържка на всички игри за PlayStation 4 до момента. Тя няма да е подходяща за виртуална реалност и 4К игри но пък ще е практично решение за феновете на мултимедията и обикновените игри, смята компанията.

Интересна новост и за трите модела ще е поддръжката на HDR видео. Sony обяви, че ще внесе поддръжка на HDR видео за всички конзоли, включително и вече купените. Това ще стане възможно чрез обновяване на софтуера, което ще е готово следващата седмица.