Още по темата

Съоснователят на Apple Стив Возняк смята, че компанията ще допусне голяма грешка, ако махне стандартния жак за слушалки от iPhone. Това ще ядоса много хора, казва той в интервю за изданието Australian Financial Review.

Според последните слухове около следващия модел на iPhone, Apple ще махне стандартния 3.5 мм жак за слушалки. Компанията иска да направи телефона по-тънък, а и смята жака за твърде стара технология.

Возняк обаче не вижда причина. "Имам автомобили, в които можеш да свържеш телефона с такъв жак или чрез Bluetooth. През Bluetooth звукът е много плосък", коментира той.

Човекът, който промени съвременния свят

Возняк допълва, че има поръчкови слушалки, които са направени според неговите уши и са толкова удобни, че дори може да спи с тях. Те обаче имат само стандартния 3.5 мм жак. Той признава, че ако все пак Apple реши да наложи решението си, ще си купи преходник.

Според него като цяло Apple избира правилните моменти, кога да наложи бъдещето. Въпреки това би предпочел компанията да запази стандартния жак за слушалки, защото все още е практичен и с високо качество на звука. А именно това е най-важното за почитателите на музиката.

За сега Apple не е коментирала темата. Компанията традиционно запазва всички подробности около новите си устройства в тайна, макар че често информацията за тях да се появява в интернет по-рано отколкото би искала.