Още по темата

С какво ще запомните това лято? С плажните преживявания, със страхотния рожден ден на най-добрия ви приятел, с появата на най-малкия член на семейството или пък с вълнуващото пътешествие зад граница. Отговорите са много. Не искаме да ги подреждаме по приоритет, защото всеки един от тях тежи на мястото си.

Затова решихме още сега, че в края на годината, когато е време да направим равносметка за най-отличителните моменти от годината, е добре да оцените всеки миг щастие и удовлетворение.

А сега е време отново да се върнем към обичайното си ежедневие. Но добрите моменти не свършват с края на лятото. Време е да затаим дъх за нещо, което ще ни помогне да запазим миговете на щастие, да достигнем до хората, които обичаме, по-бързо и по-удобно от всякога. Новата рожба на Тим Кук - iPhone 6S!

Смятаме, че излизането на този телефон на пазара тази година този септември, може да се превърне в едно от събитията на 2015 г.

Само преди няколко дни бяха разпратени покани. Завесата пред новата технология на Apple ще бъде вдигната на 9 септември, 20:00 българско време.

Предаването е на живо (с някои условности). Мястото е Купертино, Калифорния. 7000 души ще могат на място да се насладят на представлението на годината. Тим Кук и екипът му ще представят най-новите си творения, включително всички обновявания на iPhone семейството.

За да бъдем точни, ще признаем, че в поканата никъде не пише, че става дума за представянето на iPhone 6S, 6S Plus, Apple TV, Mac обновявания или пък нов iPad. Но всичко сочи натам. Не е възможно поводът да е друг. Силно се надяваме на това.

Така че на 9 септември 2015 година екипът на Apple ще представи двата модела iPhone 6S и iPhone 6S Plus, новата технология на камерите, използвани в айфоните. Надяваме се да обоснове рискованото според някои включване на технологията Force Touch, спирането на проекта iPhone 5C и всеки един друг детайл, който може да ни разкрие повече за случващото се отвътре.

Излизайки от всички детайли и многообразие от повдигнати въпроси, погледът ни търси само iPhone 6S и iPhone 6S Plus. Слуховете до този момент бяха постоянни, противоречиви и изпълнени едновременно с надежда и скептицизъм.

Ще отнеме ли Apple короната на Samsung по отношение на възможностите на камерите? Samsung Galaxy S6 определено има с какво да надмине камерата на iPhone 6, но при слуховете за нововъведенията в iPhone 6S, тази преднина може да е не само стопена, но и захвърлена в миналото.

Обещанията са за 12-мегапикселова камера, записваща 4К видео и подобрен снимков сигнален процесор в чипа А9. Значителни подобрения се очаква да има и в „селфи” камерата. Любопитно е как технологията Force Touch ще заеме мястото си при айфоните.

Толкова много интересни неща, толкова много напиращи въпроси. Хайде, Кук, дай отговорите!