Още по темата

Хакери са откраднали данните за достъп до профилите на над 68 млн. потребители на облачната услуга Dropbox. Данните са откраднати още през 2012 г., но едва сега става ясен размерът на хакерската атака, съобщава онлайн изданието Motherboard.

То се е сдобило и с копие на част от данните. В тях има имейл адресите и кодирани копия на паролите за достъп до профилите на потребителите. Анонимен служител на Dropbox е потвърдил, че данните са реални.

Хитро приложение подрежда мислите и приоритетите ни

Преди няколко дни Dropbox започна да кара неуточнен брой потребители да сменят паролите си. Компанията обяви, че прави това превантивно и допълва, че става дума за същата хакерска атака. Според нея вече всички потребители, които са изложени на риск, са сменили паролите си. Тя призовава потребителите да сменят паролите си за достъп и в други услуги, ако случайно използват една и съща парола за повече от един профил.

Dropbox съобщава още, че досега няма данни някой хакер да се е възползвал от данните и да е влизал в профил на потребител. Компанията допълва, че паролите са добре кодирани и е много малко вероятно хакерите да успеят да ги разгадаят.

От 2012 г. досега Dropbox вече няколко пъти сменя защитите на паролите, за да ги предпазва от хакери. Все пак, ако имате профил в услугата от 2012 г. или по-рано, е препоръчително да смените паролата си дори и да не сте получили призив от Dropbox да направите това.