Още по темата

Всеизвестен факт е, че откакто Apple пое собствен контрол над производството на процесори за устройствата си, компанията се изстреля в небесата.

Всички вярват, че плавната и бърза работа на iPhone моделите се дължи на това, въпреки по-слабите им спецификации от повечето съвременни Android смартфони. Сега източници в лицето на The Information твърдят, че Google също смята да поеме по този път, пише Smartnews.bg.

Интернет гигантът от САЩ изглежда има за цел да стандартизира чиповете за своята мобилна операционна система в интерес на повече контрол върху работата.

Още според The Information, Google са разговаряли с големи производители на чипове, които да се включат в създаването на изцяло нови такива. Може би също така Google вече им е писнало от фрагментацията на Android и най-накрая смятат да направят нещо по въпроса. Идеята била компанията да поеме контрола върху производството на процесори, които да позволят по-бърза работа на камерата, повече CPU кеш памет и нови сензори.

Целта на Google със сигурност ще бъде и по-добра работа на операционната система, както и по-чести и плавно работещи ъпдейти от страна на производителите на смартфони. Вижте още в Smartnews.bg.

Доколко слуховете са верни, при все че идват от непотвърдени източници, не можем да знаем. Звучи логично Google най-накрая да наложи свои хардуерен стандарт.

Най-сериозните предизвикателства за производителността на смартфоните с Android идват от камерите с високи резолюции.