Още по темата

Google ще представи първите си очила за виртуална реалност. Според информация на сп. Variety това ще се случи още днес. По-късно днес компанията планира представянето на поне два нови смартфона, но ще използва събитието, за да демонстрира и очилата за платформата Daydream.

Google представи Daydream По-рано тази година, като обяви, че това е специална платформа за виртуална реалност, която е оптимизирана за смартфони. Тя е вградена в новата версия на Android и позволява на мобилните телефони автоматично да превключват на режим за виртуална реалност, когато се свържат с подходящи очила. Освен това интеграцията позволява по-ефективно използване на наличните системни ресурси и улеснява създаването на приложение и съдържание за виртуална реалност.

Европейският съюз планира сурови наказания за Google

Очилата Daydream ще използват дисплея на телефона и допълнителни лещи. Случващото се на екрана ще може да се управлява от безжичен контролер, който ще е включен в комплекта. Според Variety google вече има и няколко готови партньорства с производители, които ще предлагат телефони, които са съвместими с очилата. Това ще е и основната им разлика с Gear VR на Samsung - ще могат да се използват с различни телефони, а не само с моделите на една компания.

Какво трябва да знаем за новия Android 7 Nougat

Изданието твърди още, че е силно вероятно цената на Daydream да бъде 79 долара, което ще ги направи най-евтините на пазара. Доставките могат да започнат още в края на този месец. За сега обаче Google не коментира темата и може да има промени в намеренията на компанията.