Още по темата

До този модел Samsung залагаше основно на пластмасата при дизайна, но при Galaxy S6 има коренна промяна в материалите, използвани за изработката му. Този смартфон вече дава премиум усещане.

Алуминиевата рамка определено много добре обвива предното и задното стъкло и придава елегантна завършеност. Всички краища за заоблени, за да може да приляга удобно в ръката, без някой ръб да ни дразни при допир, пише Николай Николов в Smartnews.bg.

Недостатъкът при S6 е позицията на камерата. При всички така добре премислени неща, тази изпъкнала камера идва наистина в повече. Вярно, има доста компоненти, поради които тя е така направена, но ако погледнем към Apple – тяхната камера е прекрасна и въпреки това, сравнително добре прибрана.

Явно от Samsung доста са мислили върху оптимизацията, тъй като има съществена разлика от предишните модели. Добавили с 16-мегапикселов сензор, но не мегапикселите правят снимката, а сензорът. Хубавото на камерата при Galaxy S6 е, че блендата е 1.9, което предполага ниски нива на шум и по-качествени снимки при слаба светлина.

Работата с камерата е изключително лесна, интерфейсът не е претърпял големи промени и повечето неща са така, както и при предишните модели. Имаме различни режими на снимане, като дори е наличен Pro режим, в който ще може да променяте стойностите на баланса на бялото, ISO, дълбочината на фокуса и цветовете. Качеството на снимките е добро, цветовете са наситени и сравнително точни. Въпреки че камерата е оптимизирана, от Samsung обаче все още не могат да догонят „ябълката“.

За тези от вас, които предпочитат видео, може да записвате такова в 4K резолюция. Ако пък искате да направите нещо по-креативно, ще имате възможност и за Slow Мotion, но за съжаление не и с тази резолюция.

Дисплеят е второто нещо, което интересува по-голямата част от потребителите. При Galaxy S6 имаме 5.1-инчов екран с резолюция 2560 х 1440 или по-лесно казано – Quad HD. Тази резолюция, събрана с инчовете на дисплея, ни дава гъстота на пикселите от 577ppi. Дисплеят на Galaxy S6 е с уникална картина, добре виждаща се дори и при пряка слънчева светлина.

Флагманите на Samsung винаги са били с възможно най-новия хардуер. Така е и при този. За гладката работа на Galaxy S6 се грижи 8-ядреният Exynos процесор с работещи ядра на 2.1 GHz и 1.5 GHz, както и чудесните 3GB RAM.

Батерията… Така болната тема на всички потребители на смартфони. С Galaxy S6 ще можете да позакърпите през деня, но не и ако сте от тези, които не оставят телефона си и за секунда.

Има потребители, които по цял ден използват смартфона си пълноценно. Е, ако сте от тях, то определено няма да сте доволни от Galaxy S6. Да, 2550 mAh не са малко, но не са достатъчно за устройство от този клас, с такъв дисплей и хардуер.

Определено Galaxy S6 е изключително добър телефон, дори и месеци след представянето му е един от най-добрите на пазара. За съжаление вече нямаме наличен слот за SD карта, но пък тук идват на помощ Cloud услугите, които стават все по-достъпни.

Все пак има и недостатъци, като доста силно загряване при дълго ползване, малък живот на батерията, сравнително висока цена и ограничена възможност за памет. Ако тези неща не ви притесняват до голяма степен, то Galaxy S6 ще бъде добър избор за вас.

Вижте още за Galaxy S6 в подробното му ревю в Smartnews.bg. Сравнете с останалите телефони на пазара в Sravni.bg.